Skocz do zawartości

"Dingley Giant"

Redgreen

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wybarwiają się mocno , stoją na balkonie od strony zachodniej obok "Bohemian Garnet" a ta robi się coraz bardziej czerwona.

Może za wcześnie na określenie?

Jakieś luźne propozycje , zaczynają coraz częściej wypuszczać w górę liście i wszystkie wąskie.Może jakiś "Dutch"?

Odnośnik do odpowiedzi

nerka99 jak możesz to podeślij zdjęcia twojej do mnie.

Zobaczę co z tego wyrośnie w przyszłym roku.

Na razie dziękuję.

Wrzucę tutaj takie 2 zrobione na szybko (sry nie mam talentu fotograficznego:P)

Aha rośnie toto sobie w doniczce o szerokości 15 cm jeśli potrzebujesz skali. Gdy ją kupiłem około czerwca rosła w 5 cm doniczce, właściwie odrazu ją przesadziłem (do tej doniczki, akurat innej nie miałem) zaczęła rosnąc od tego czasu jak na drożdżach

post-5748-1316772884_thumb.jpg

post-5748-1316772810_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Co ty chcesz od tych zdjęć? okej

Jeden rzut oka widzee i widzę że mamy te same rośliny :piwko:

Tylko czy jesteś pewny nazwy(źródła z którego kupowałeś)bo jeśli tak to sprawa wyjaśniona thanks

Głowy sobie nie dam uciąć, kupowane przez alledrogo. Sprzedawca (bardzo miły gość swoją drogą) jako "Dingley Giant" ją oznaczył, nie mam powodu sądzić by wprowadzać miał mnie (celowo) w błąd.

Widzę, że dalej sprzedaje na allegro, tym razem jednak nie wypisując nazwy kultywaru (domyślam się, że sprzedaje teraz poprostu typicale)

Jeśli masz ochotę się go wypytać czy jest pewien, że to co sprzedawał parę miechów temu to dingleye to tu masz link do jednej z jego aukcji (mam nadzieję, że to nie zabronione)

http://allegro.pl/hit-mucholowka-rosiczka-...1827234571.html

Jeśli rzeczywiście to zrobisz podziel się proszę wynikami "dochodzenia" ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Dochodzenie zakończone.

Ustaliłem że nerka99 posiada Digleya a w porównaniu z jego rośliną moja wygląda podobnie więc raczej to samo.

Zobaczę w przyszłym roku jak podrośnie i tyle.

Temat zamknięty.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.